Продължете към съдържанието

Демонтаж и извозване на мебели в София и региона

Разглобяването на мебели с цел тяхното изнасяне или извозване е начинание, което не трябва да се подценява. В някои случаи демонтажа е наложителен. Най-вече, когато става дума за преместване или изхвърляне на обемисти вещи – секции, дивани, гардероби, шкафове и т.н. Неведнъж сме казвали и с риск да се повторим, процедурата по демонтиране и извозване на вещите зависи най-вече от това каква е целта на начинанието. Например при преместване вещите, се подготвят по един друг начин за разлика от това как се действа при тяхното изхвърляне.

Демонтаж и извозване на мебели

При преместването на покъщнина, е най-важно да обърнете внимание на демонтажа и изнасянето. Те са в основната на сигурното и безопасното им преместване. За да сте сигурни, че всичко ще премине без никакви проблеми, то е хубаво да се уверите, че са взети необходимите мерки. Ще имате нужда от подходящи инструменти, за да извършите безопасен демонтаж. Трябва да се работи внимателно. Особено, когато се разглобяват многосъставни мебели като шкафове, секция или гардероб. Най-деликатно трябва да действате с вратите и крилата на тези вещи. В случай, че винтчетата им заяждат или превъртат, то ви препоръчваме да използвате специален UD разтвор, който ще ви помогне да ги развиете без да прилагате повече сила от необходимото.

Демонтажа се прави и с още една цел. Освен, за да се улесни изнасянето на мебелите – да се гарантира тяхната безопасност. Затова се опаковат по такъв начин, че да се елиминира дори най-малката заплаха, която ги застрашава. Тук е момента да посочим обаче, че както и да опаковате вещите, ако не действате внимателно и предпазливо, няма как да ги предпазите от нараняване.

Извозването също е важен аспект от цялата задача. Не се заблуждавайте, че единствената ви задача е да осигурите превоз. Транспортирането на багажа не се изразява само в това да бъде изминато разстоянието от точка А до точка Б. Към него трябва да се добавят времето и усилията, които се изразходват при натоварването и разтоварването на превозвания товар. Когато става дума за по-голямо количество вещи, се обръща внимание на начина, по който ще се подредят те в каросерията на транспортното средство. Правилната им подредба може да ви спести някой курс и вместо да извозите багажа на два или три пъти, бихте могли да го направите наведнъж или на два пъти.

При изхвърлянето на стари мебели и вещи, демонтажа, изнасянето и извозването не е от толкова голямо значение. Най-важното при него е да се оптимизира максимално свободното пространство в каросерията на транспортно средство. Именно това е основната причина, поради която се извършва основен или частичен демонтаж. При изхвърлянето обаче, той може да бъде „по-груб“ или иначе казано – възможно е дори някои части от мебелите да се натрошат.

Демонтаж и извозване на мебели в София

Без значение дали става дума за изхвърляне или преместване, трябва да знаете, че ви очаква много работа! Ако прецените, че нямате възможност или просто не ви се занимава с това – позвънете ни! Предлагаме разнообразие от хамалски и транспортни услуги, които със сигурност ще ви бъдат от полза в подобна ситуация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *