Продължете към съдържанието

Фирма за почистване на мазе в София 0898 91 81 81

Фирма за почистване на мазеМного фирми за хамалски услуги  извършват почистване на мазета, тавани и технически помещения на много етажни кооперации, които са задръстени от битови отпадъци, създаващи заплаха на противопожарната безопасност. Днес почистването на общите помещения е важен и неотложен процес.

На практика жилищните помещения, като чердаци, мазета и технически помещения /сушилни или работилници/, влизат в състава на общото имущество на много жилищните кооперации и е необходимо да се съблюдават елементарни правила за ползване и поддържане на чистота.

Но, често таванските и избените помещения на много кооперации се експлоатират в нарушение с действащите норми и правила.

Тези помещения в много случаи са  задръстени с какво ли не, като добавим и нарушена топлоизолация, повреден тръбопровод и вентилационни шахти, неизправна система на водоотвода, не затварящи се и не уплътнени входни врати – картинката никак не е розова.

Когато не  се контролира  състоянието на  затварящите устройства, като врати и прозорци на тавани и мази, се събира огромен куп от прах и боклук, а през зимата се навява сняг и се образува лед.

При ремонт  и  замяна на  водопровод в  избените помещения  не се извършват мероприятия  по създаване на нормативно температурно — влажен режим в мазите, като не се внедряват технически решения по борба с лехообразуването.

В мазетата  и  техническите  не  херметични  места с пресичания  от комуникации с фундамента на зданието,  не се взимат навременни мерки, изключващи подтопляне на помещенията, като не се осигурява тяхната вентилация.

Указаните недостатъци водят до нарушение на експлоатационните качества на  конструктивните елементи на  зданието, излизащи от строя, възникване на  пожари,  образоване на ледени висулки и др.,  а в крайна сметка – значително нарушение на  жилищният фонд  и  нещастни  случаи сред населението.

Именно за това трябва избените помещения да се поддържат в изряден ред, като при липса на свободно време на живущите, за провеждане на санитарни полудни – домсъветите могат да се обърнат към фирма за хамалски услуги.

Некачествените и отдавна остарели тръбопроводи, прогнилата канализация, несвоевременното извозване на отпадъци от избените помещения — всичко това не рядко се явява главна причина за пробив и авария, които много често се стига до негативни последствия във вид на поява на плесени и гъби. Особено тази неприятност касае жителите на първите етажи, страдащи от хладните и не отоплени избени помещения. За да не се стигне до даденият проблем е нужно да се извърши качествено и своевременно аварийно почистване на мазите, което може да стане «спасителен кръг», което ще ви избави от появата на гъбични микроорганизми по стените и неприятният аромат в жилището. Защото само професионално оказаните услуги могат да станат залог за безопасно живеене в собственият ви дом и да ви избави от огромно количество проблеми свързани с влагата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *