Продължете към съдържанието

Изнасяне и изхвърляне на стар матрак и легло от спалня

Като специализирана фирма в сферата на почистването и изхвърлянето на битови и строителни отпадъци от жилища, складове и строителни площадки, можем да се погрижим за всички ненужни вещи и боклуци. Освен за масови почиствания можем да ви бъдем полезни и при изхвърлянето на отделни веши. Така например, ако сте си купили нова спалня, матрак или легло, ние можем да се погрижим за старите и неизползваеми такива. Разбира се, ако планирате да ги изхвърляте. Все пак, ако са в добро състояние и могат да се използват отново, не би било редно да го правите. Може да ги използвате отново, да ги продадете или да ги дарите на някой, който ще има нужда от тях.

Преместването или изхвърлянето на подобен тип вещи изисква известни усилия. Ако разполагате с необходимите условия, свободно време и помощници, то няма да е проблем да се справите и сами с тази задача. Не ви съветваме да го правите обаче, ако не сте напълно сигурни, че това няма да ви създаде повече затруднения, отколкото смятате. На първо време е хубаво да знаете, че изхвърлянето на каквито и да било стари вещи не е задача, с която да си оползотворите свободното време или да се разтоварите от напрежението! Тяхното изнасяне, извозване и т.н. може да се окаже непосилно или да ви отнеме повече усилия от необходимото.

За да премине всичко „като по вода“ трябва да сте сигурни, че „покривате“ трите най-важни условия: транспорт, време и техника. Категоризираме ги по този начин, тъй като именно това са нещата, за които трябва да се погрижите преди да почнете работа.

Изхвърляне на стар матрак и легло

Транспорт

Задължително трябва да имате подходящ превоз, с който да извършите извозването на въпросните вещи до сметището или новото място, където ще ги складирате. Повярвайте ни, че без него няма как да се случат нещата. Като универсален превоз може да отбележим микробуса. Той разполага с достатъчно голяма каросерия, че да побере цялото ви обзавеждане при правилна подредба. Реално погледнато може да свършите тази работа и с личния си автомобил, но изрично подчертаваме, че това важи само в моменти, в които говорим за единично изхвърляне на вещи  – само легло, матрак, пружина и т.н. Или иначе казано – вещи, които могат да се поберат на един курс в превозното средство. Избягвайте да използвате камион, дори да разполагате с такъв. Излишен разход е и се използва само в случаи, в които става дума за наистина огромно количество отпадъци.

Време

В зависимост от работата и „обекта“, който ще бъде изхвърлян или преместване, времето, което ще ви бъде необходимо за целта „варира“ от няколко минути до няколко часа или дни. В случая, ако приемем, че става дума за един матрах с дървена кушетка, то за не повече от час трябва да се справите с неговото разглобяване и изнасяне от жилището. За извозването му, то се взима предвид дестинацията, до която ще бъде закаран и съответно разстоянието измерено в километри.

Техника

Може да ви се наложи да разглобите вещите, за да улесните тяхното изнасяне, натоварване/разтоварване, както и да „оптимизирате“ свободното пространство в каросерията на превоза, който ще използвате. Също така е препоръчително да имате и помощник под ръка, който да ви помогне не само за разглобяването, но и за изнасянето на въпросните вещи.

Като цяло, ако се възползвате от услугите на ДЖЪНК БГ за изхвърляне на стар матрак с легло или други битови отпадъци, няма да ви се налага да мислите за нищо! За всичко ще се погрижим ние и ще си свършим работата в предварително уговорените срокове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *