Продължете към съдържанието

Извозване на стара дограма в София

Извозване на стара дограмаАко сте подменили дограмата във вашия дом и е монтирана вече новата PVC дограма, сигурно сте изправени пред проблема с изхвърляне с елементите от старата. Защото, след такава манипулация остава голямо количество отпадък и боклук. След подмяната и монтирането на новата дограма и стъклопакет във вашият дом остават всички детайли от старата конструкция. Рамките, крилата на прозорците и вратите, первазите – всичко това не може да се използва повторно и единственият път на тези материали е да бъдат изхвърлени на депото за отпадъци.

Обаче това не е толкова просто. Изнасянето на старите прозорци, врати, первази и рамки с цел да ги изхвърлите под терасата е наказуемо. Първо е трудно физически, а и е незаконно – защото изхвърлянето на строителни отпадъци трябва да става в подходящите за това места иначе ще ви заплатите голяма глоба. A, ако монтажниците, които ви поставят новата дограма не могат да изнесат старата, тогава е нужно да се обърнете към истинските професионалисти. Те ще подредят всички елементи в „пакет“, като ще съберат всички малки парчета от счупените тухли и бетон в чували за смет, след което всичко ще бъде изнесено от дома ви.

Да оставите старата дограма пред входа на дома си, също не е добър вариант и не е подходящо място за съхраняване на старите прозорци. Първо, съседите ви ще започнат да се оплакват от невъзможност да преминават по площадката и второ – да задръствате стълбите или площадките с ненужни предмети е в разрез с правилата за противопожарната безопасност, което също може да ви донесе санкции. С други думи – къде да денете всичко това?

В такъв случай би било оправдано да ползвате услугите на фирма за хамалски услуги – нейните служители с радост ще ви отърват от старата ви дограма. Служителите на такава компания, веднага след подаване на поръчката ви за няколко минути (или ако сте сменили всички прозорци в дома си – за половин час) ще съберат останките от старите рамки и стъкла. Те ще съберат первазите в торби за боклук, ще натоварят всичко на камион и ще ги извозят до специалните места за изхвърляне на строителните отпадъци. Това е най-бързия, удобен, надежден и евтин начин да се разделите с ненужната стара дограма.
Така че, преди да стигнете до монтиране на нова дограма – не забравяйте да поръчате и тази услуга за изхвърляне на отпадъците. Вие няма да съжалявате

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *