Продължете към съдържанието

Хамали за преместване с извозване на стари мебели

Ако сте решили да придадете на жилището си по- свеж вид, трябва да помислите за неговия ремонт. В случай, че това ви звучи доста неприятно, има друго, по- леко решение – частична или пълна подмяна на мебелите в дома. Спирайки се на този вариант, е необходимо да организирате извозването на старите  мебели и утилизацията им, намирайки подходяща транспортна фирма, извършваща хамалски услуги.

Днес на пазара има огромно разнообразие от многофункционални мебели, които освен че ще направят дома ви по- модерен, ще са ви и изключително удобни за употреба. Още повече, че цените им са доста приемливи.

Речено- сторено! След като вече сте избрали подходящите за дома ви артикули, не прибързвайте с пренасянето им. Първо трябва да освободите място за новите мебели, организирайки извозването на старите до депото за отпадъци. С това най- успешно може да се заеме хамалска фирма. За целта се свържете със служителите на фирмата и уговорете условията. Кажете какво ще е количеството мебели, което трябва да се извозва, за да се уточни цената на услугата и превозното средство, което ще е подходящо за случая. Ако сами не можете да се справите, хамалите могат да се заемат и с демонтирането на старите мебели преди да бъдат пренесени. Затова е изключително важно да е известно количеството на мебелите за изхвърляне. За да няма недоразумения и изненади в последни момент, опишете подробно това, което трябва да се изнесе и извози, има ли асансьор в сградата, къде може да паркира превозното средство.

Извозване на стари мебели

Имайки тази важна информация, хамалите ще знаят с какви инструменти и машини трябва да са снабдени и задачата ще бъде изпълнена успешно и бързо. Старите мебели ще бъдат демонтирани и извозени така, че да не се допусне повреждане на останалите мебели в жилището, стени, под, дограма.

Заплащането на услугата се извършва след натоварването на мебелите на превозното средство. Ето, вече имате достатъчно пространство за нанасяне на новите мебели.

Какво да правим със старите мебели?

Това е много важен въпрос, на който трябва да потърсите отговор във възможно най-скоро време. Вариантите пред вас са два – да ги изхвърлите или да ги съхраните. Мнозина си мислят, че изхвърлянето на ненужни вещи е като това да си хванеш чувалчето с боклука и да го занесеш до кофата за смет. Е..мили съседи, това не е така. Изхвърлянето на стари мебели изисква много повече усилия и организационни действия.

Нещата са сходни и с тяхното преместване. Разликите идват от начина на разглобяване и изнасяне. Например тези, които ще се изхвърлят могат да се демонтират „на бързо“. По по-специфичен начин стоят нещата с тяхното преместване. На първо място трябва да се запази вида и здравето на въпросните вещи. След което да се пристъпи към тяхното изнасяне и извозване.

Това са все тънкости и умения от сферата на хамалските и транспортните услуги, които се добиват с времето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *