Продължете към съдържанието

Момчета с инструменти за демонтаж и изхвърляне на паркет в София

Демонтирането на паркета и неговото изхвърляне не изисква кой знае какви умения. Трябва да сте достатъчно сръчен и да разполагате с подходящите инструменти за целта. Действайте внимателно и предпазливо и не би трябвало да имате абсолютно никакви проблеми с тази работа. Това обаче, не означава, че ще ви бъде лесно. Напротив. Възможно е да изразходите страшно много усилия и труд, докато успеете да изхвърлите и последната дъсчица от паркета. Тук е момента да отбележим, че работата ви не приключва с разглобяването на паркета. След това трябва да се погрижите за циментовата замазка, хигиенизирането на помещението и ред други подобни дейности покрай, които със сигурност ще се пролее доста пот и време.

Неслучайно отбелязахме, че трябва да работите внимателно, докато демонтирате паркета. В противен случай рискувате да повредите циментовата замазка, което ще ви отвори допълнителни грижи при полагането на новата настилка. Всъщност замазката може да се е амортизирала следствие на времето или некачествената й изработка, но въпреки това бъдете внимателни, за да не се образуват по-големи щети върху нея. Спрямо новата подова настилка, която ще полагате – паркет, плочки, балатум и т.н., е наложително да отстраните проблемите с нея.

Момчета с инструменти за изхвърляне и демонтаж на паркет в София

Щом става дума за демонтаж на паркет за изхвърляне, то изваждането на плоскостите не би трябвало да ви отнеме много време. Разбира се, казваме това с ясната отметка, че много зависи по какъв начин е бил поставен паркета и върху каква повърхност. Например, съвременните паркети се лепят върху специални дървени плоскости, които подобряват изолацията, докато преди време паркетът се поставяше директно върху циментовата замазка, което е по-лесния начин, но има своите недостатъци. От гледна точка на демонтажа, ще ви бъде по-лесно да отстраните паркета, който се намира върху циментовата повърхност. Предполага се, че лепилото, което е използвано преди години, е изветряло и без особени усилия бихте могли да извадите дъсчиците. Вероятно някои от тях вече са се извадили или разместили, което само по себе си показва състоянието им.

От професионален опит ви казваме, че сме виждали всичко. С риск да прозвучи „фантастично“, но искаме да ви споделим, че сме имали случаи, при които паркетът е бил залепен директно върху стария балатум по незнайно каква причина. Това прави демонтажа изключително труден, тъй като за премахването на стар балатум са необходими много сериозни усилия и време. Понякога дори се използва горелка и шпатула, с която се размеква балатума и се изтъргва от пода. Този процес е много опасен за здравето, тъй като се отделят вредни химически вещества при изгарянето на балатума, които не бива по никакъв начин да бъдат вдишвани от човек.

JUNK BG може да ви осигури момчета с инструменти за демонтаж и изхвърляне на паркет във всяка точка на София и региона. Ние ще се погрижим не само за разглобяването на паркета, но и за неговото изхвърляне на специализираното сметище за депониране, където ще бъдат подложени на рециклиране или унищожаване. В случай, че не искате да ги изхвърляте, а смятате да ги използвате отново, то демонтажът ще протече по коренно различен начин, но отново може да се обърнете към нас за помощ! За повече информация – 0898 91 81 81

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *