Продължете към съдържанието

Хамалски екип предлага изхвърляне на дограма и строителен отпадък

За изхвърлянето на строителни отпадъци е препоръчително да се обърнете към фирма, която разполага с необходимия капацитет, за да погрижи за утилизирането им. Вероятно знаете, че по Закон строителните отпадъци се изхвърлят на сметища, които разполагат със специализирана техника за тяхното рециклиране. Те нямат място на депата за битови отпадъци. Ако не се съобразите с това, е възможно да отнесете сериозна глоба и дори държавата да заведе дело срещу вас за замърсяване на околната среда. Този Закон важи за всякакви строителни и химически отпадъци – от опасни химикали до изкъртени плочки.

Всъщност това не е единствената причина, поради която хората търсят помощ за изхвърлянето на строителни отпадъци. Сама по себе си тази задача изисква не малко време и усилия. Освен това трябва да разполагате с определени условия, за да я изпълните – транспорт, помощници, инструменти и т.н. Цялостната организация на този процес може да се окаже непосилна за вас. На думи звучи лесно, но повярвайте ни не е.

Изхвърляне на дограма и строителен отпадък

По принцип фирмата, която сте наели да ремонтира дома ви, трябва да се погрижи и за неговото почистване. В случай обаче, че сте се обърнали към т.нар. домашни майстори или пък сами си ремонтирате жилището, то тогава ще трябва да се погрижите и за изхвърлянето на отпадъците. Възможностите пред вас са две – сами или да се обърнете към някоя фирма за почистване. ДЖЪНК БГ може да ви предложи експедитивно изхвърляне на дограма и строителен отпадък след ремонт. Извозваме отпадъци до сметище, изпращаме хамали, които да се погрижат за изнасянето и натоварването им. От ваша страна се изисква само да вдигнете телефона и да ни позвъните. За всичко останало ще се погрижим ние.

Ако прецените, че ще ви бъде по-изгодно да се заемете сами с изхвърлянето на боклуците, то позволете да ви дадем няколко съвета и насоки, които със сигурност ще улеснят работата и ще ви спестят не малко време.

Избягвайте „поетапно“ изхвърляне

Много хора допускат грешката да изхвърлят „поетапно“ боклуците, с които са затрупани. Какво имаме предвид? Например днес изхвърляте само единия чувал с отпадъци или колкото се съберат в колата. Когато имате време изхвърляте и останалите и т.н. Неусетно минават седмици, месеци и година, а повечето от боклуците си стоят. Затова не отлагайте днешната работа за утре, а направете необходимото сега!

Изберете подходящ транспорт

Транспортът е ключов при изхвърлянето на каквито и да било отпадъци. Разбира се, ако става дума за 3-4 чувала със стари плочки, то може да „жертвате“ личния си автомобил, но при по-голямо количество – потърсете специализиран транспорт. Микробус, камион, ремарке и т.н. Те ще ви свършат страхотна работа и ще ви спестят не малко време и усилия.

Отделете достатъчно време

Не се заблуждавайте, че това е работа за половин час. Винаги може да се случи нещо непредвидимо и затова е добре да имате достатъчно свободно време, за да не ви се налага да „зарежете“ всичко по средата. Вземете си отпуск или болничен, ако сметнете за необходимо!

Потърсете помощници

Сами много трудно ще се справите с тази задача. Потърсете помощ от познати или прибегнете до професионална такава, ако сметнете за необходимо! Работата в екип е за предпочитане, когато става дума за подобен тип дейности!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *