Продължете към съдържанието

Демонтаж и изхвърляне на мебели

Изхвърляне на мебелиИзхвърлянето на стари мебели отнема време и усилия, които се определят в зависимост от количеството, което смятате да изхвърлите. Разбира се, че ако смятате да изхвърляте един диван, то това няма да Ви отнеме много време – 20-30 минути и сте се отървали от него, но ако става дума за по-мащабно разчистване и изхвърляне на мебели, които сте складирали с години, то ще трябва да си отделите много повече време – ден, дори два, за да се справите с цялостното им разчистване.

Именно поради тази причин повечето хора предпочитат да се доверят на хамали, които да се заемат с тази работа. Хем си спестяват време, хем не им струва нищо. Да, правилно сте прочели. Изхвърлянето на мебелите може да Ви излезе напълно безплатно, ако те са в достатъчно добро състояние. Разбира се, че всеки има различно мнение за „износени“ вещи. За някой стар и изтърбушен диван, на който „дамаската“ му се е надраскала е в „добро състояние“ и дори го определят като „нов“. За други пък неизползвана секция, закупена преди няколко месеца вече е стара и ненужна. Така че, както се досещате става дума за чисто субективно мнение. Затова, когато срещнете обява „ безплатно изхвърляне на мебели“, най-добре позвънете на посочения телефон и обсъдете с фирмата какви са условията на тази оферта.

Дори Вашите мебели да не отговарят на критериите на фирмата, то това не означава, че не може да се възползвате от услугите на хамалите. Разбира се, че може, но ще трябва да си заплатите определена цена. За щастие обаче, тази сума в никакъв случай не е висока и е по възможностите на всяко средно статистическо семейство с нормални доходи.

Как става цялата работа – свързвате се с фирмата, уточнявате всички условия по телефона и се уговаряте за ден и час, в който да бъдат изхвърлени мебелите. В уреченото време и място фирмата изпраща екип от работници, които да се заемат с изнасянето и изхвърлянето на мебелите на сметището за рециклиране. Целият този процес ще отнеме определено време – между час, два или повече, спрямо количеството мебели. А Вие през това време може да си почивате и да измислите какво ще правите с мястото, което ще Ви се освободи след изхвърлянето на мебелите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *