Продължете към съдържанието

Демонтаж и извозване на диван

Извозване на диванКато оставим на страна трудностите, с които ще трябва да се справите около изнасянето на стария диван, то в никакъв случай не си мислете, че извозването му ще бъде по-лесно. Разбира се, ако разполагате с подходящо превозно средство за целта, то работата Ви е на 90 процента свършена, но в противен случай Ви очакват много, ама наистина много затруднения.

В зависимост от неговата форма е възможно да го извозите с личния си автомобил. Качвате го на тавана, обезопасявате го с няколко въжета и потегляте. Подобни начинания обаче, крият много рискове, които в никакъв случай не са за подценяване. Например, при несъобразена скорост или малко по-рязка маневра е възможно диванът да се изхлузи от въжетата и да се озове на пътното платно – нещо, което при никакви обстоятелства не трябва да се случва! Това би могло да доведе до много тежки последици. Да оставим на страната, че ще повредите на някой автомобил бронята, тавана, прозореца или друга част от „купето“. Вероятността да причините сериозно ПТП е изключително голяма, а при една такава ситуация никой не може да Ви каже какво ще случи.

Другият недостатък на извозване на диван с личен автомобил е времето, което ще отнеме тази задача. Както споменахме трябва да карате бавно и съобразително, за да не „изгубите товара“. При положение, че сте решили да закарате стария си диван на село, където да го складирате или използвате, то това намерение може да Ви коства няколко часа, в зависимост от това, къде се намира селото Ви. А ако добавим и трагичното състояние на „селските“ пътища, то мисията Ви става почти „невъзможна“.

Затова, ако не разполагате с необходимите ресурси, за да извършите извозване на диван не се колебайте повече, а се свържете с фирма за транспортни и хамалски услуги, която би могла да Ви извърши желания превоз. С нейна помощ ще си гарантирате, че всичко ще премине по очаквания начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *