Продължете към съдържанието

Изхвърляне и почистване на строителни отпадъци

Почистване на строителни отпадъциСтроителните отпадъци нямат място в контейнерите за битови отпадъци или на сметището за такива. Те трябва да бъдат извозени до специално обособените места за утилизация, където да бъдат рециклирани или унищожени по природосъобразен начин. Това се налага, защото в техния състав се съдържат много опасни химически вещества, които могат да окажат пагубно влияние върху околната среда и здравето на човека. Именно поради тази причина е забранено със специална поправка в Законите на България нерегламентираното изхвърляне на подобни боклуци в общинските кофи.

За съжаление обаче, много хора подценяват риска от това да бъдат наказани от „дългите ръце на закона“. Може би за това вина имат и хората, които трябва да упражнят контрол върху изхвърлянето на строителни отпадъци. Ако глобите(които в никакъв случай не са малки за средностатистическия българин – два пъти колкото минималната заплата) не Ви стряскат, то помислете за природата. Неслучайно всеки ден се говори за опасностите от нейното замърсяване и се организират редица кампании, които да спомогнат за опазването й. При положение, че не допринесете за опазването на околната среда, то не „обвинявайте“ другите и не се чудете защо се храним с всякакви ГМО продукти и полуфрабрикати.

Изхвърлянето и почистване на строителни отпадъци изисква сериозни физически усилия и не малко време. Най-добре се обърнете към фирма, която да се заеме с тази задача. Така ще си спестите всичките усилия и време, които ще загубите около тяхното изхвърляне и организиране на целия процес.

Намирането на такава фирма няма да е трудно. Съществуват десетки предприятия, които предлагат тази услуга, а дори бихте могли да възложите това на майсторите или фирмата, която сте наели да извърши ремонтните дейности във Вашето жилище или собственост. Например всяка фирма за къртене предлага тази услуга. Така, че лично аз не виждам логична причина, поради която да не се възползвате от техните услуги. Стига да имате тази финансова възможност – направете го.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *